Smoothie med nässlor, broccoli, spenat och frukt

Smoothie med 3 x grönt + mango och banan

Efter en föreläsning om Mindfullness passade jag på att bjuda deltagarna på en grön smoothie. Mixade nyplockade nässlor, broccoli och spenat med mango, banan och lite pressad citron för syran. Den blir lite platt i smaken annars. Spär med vatten till lagom konsistens.

Superfin grön färg lockade att smaka och många tog påtår. Helt enkelt väldigt uppskattad med allt sitt gröna i en fin balans och en bra energipåfyllnad efter en upplevelserik föreläsning.

Sen är det extra kul att ha i nässlor då många inte upptäckt denna superfood som av andra kallas otäckt ogräs. Men på med en handske eller ta med en sax och skörda. De går fint att ta även de lite grövre bladen när du mixar dem. Och de bränns mindre när du sköljt dem i vatten. Så kör på och njut av vad vår fantastiska natur har att bjuda på!

Jag gjorde en annan variant med nässlor, broccoli, hallon, banan och några dadlar för extra sötning. Även den lila skönheten gick verkligen hem!

Det här med gröna drinkar är nog en oupptäckt skatt för många inser jag. När man väl är igång är det enkelt och mycket av basen kan du ha i frysen. Är du inte igång än så testa dig fram till olika favoriter för just dig!