Baobab – Syrligt C-vitaminrikt Superfood

baobab fruktSuperegenskaper
Baobab är en C-vitaminbomb och innehåller uppemot 30 gånger mer c-vitamin än apelsin och kiwi. C-vitaminen är ju en viktigt antioxidant att ta regelbundet och boosta extra med om du är sjuk (eller känner av gårdagens fest).

Är man ett superfood har man även andra kick-ass-styrkor… Kolla här; den innehåller fler essensiella fettsyror som är viktiga för alla cellers funktion och B-vitaminer som är bra för energiomsättning, sömn, humör, syn, hår, naglar, hud Inte nog med det – även mineralerna kalcium, magnesium, kalium och järn samt en rad aminosyror (proteiner) som kroppen behöver för att bilda muskler och vävnader.Baobab träd och frukt

Smak
Smakar lite syrligt, som en blandning av nypon, grape, päron med lite sötma.

Användning
Jag blandar i det i min hemmagjorda RAW Granola, ner med en tsk/msk i smoothien eller i raw bars. Tack vare den syrliga fräscha smaken är den lätt att blanda i och sonen gillar den i flingorna. Känns ju extra bra att boosta till frukosten på det sättet.

baobabfrukt skördasUrsprung
Kommer från det magiskt mäktiga trädet Baobab som även kallas Livets träd.Trädet växer i Afrika, på Madagaskar, i Indien och Australien. Många afrikanska familjer kan försörja sig på skörd och försäljning av de här fru