Boostande morgonshot med superfoods

Blanda ihop din egen supermix. Här har jag tagit ingefära, gurkmeja och supergreens.

Direkt på morgonen gör jag ofta en shot med boostare för magen, immunförsvaret och hjälper till med kroppens löpande avgiftning. Jag rör ut pulvret i ett litet glas vatten och sväljer. Sen ler jag och tackar mig själv för att jag ger mig och min kropp en bra start på dagen!

En bra blandning tycker jag är ingefära, gurkmeja med svart- eller cayennepeppar samt en mix av supergreens (i denna korngräs, spirulina, chlorella).

Då får ingefäran jobba specifikt för matsmältning, tarmar, cirkulationen och immunförsvaret. Gurkmejan är sjukt effektiv inflammationshämmare och jättebra att ta regelbundet. Den tas upp bättre tillsammans med peppar så glöm inte den. Supergreens, till exempel vetegräs eller korngräs, alger som chlorella och spirulina tillför massor med vitaminer, mineraler, klorofyll och dessutom stöttar kroppens vardagliga avgiftning effektivt.

I stället för detox en gång om året tycker jag det är smart att hjälpa kroppen att kunna avgifta sig lite hela tiden. Dessutom är det många som har läckande tarm idag och då är en kraftfull detox typ det sämsta man kan göra eftersom skiten åker ut genom tarmväggen och rätt in i blodet i stället för ut. Superdåligt.