Sesamkakor med citron och ingefära

Smarriga småsega sesamkakor med drag av ingefära!

Gott värre och igen – så enkelt. Blandade ihop sesamfrön som legat i blöt ca 2 timmar med mixade paranötter och dadlar som ger både sötma och mer mättande kakor. Sen rev jag i ingefära och citronzest efter smak i med en klick honung och rivet äpple och blanda. Kramade till små kakor och la i torkugnen ca 12 timmar, här får du hålla koll och stoppa när du har en konsistens du gillar. Kan bli allt från sega till knäckiga. Utan torkugn kan du köra dem i varmluftsugn på ca 40 grader och luckan på glänt!

Att äta naturliga och näringsboostade kakor, mellanmål eller powerbars gör stor skillnad tycker jag. Att byta ut fikabröd, som i alla fall jag får sockerdipp av (och i dagsläget inte tycker är gott eftersom jag inte mår speciellt bra av det), mot raw snacks fulla med energi, näring och goda smaker är för mig en fin present som ger energi på fler plan.

Det ger långverkande energi, mättar skönare, håller mig lätt i kroppen, ger kroppen härliga saker att ta vara på som ingefära, citron, nötter mm. Det blir boostande i stället för något som sänker mig. Det är att unna mig, det gör mig glad och påfylld.

Så enkelt som att Göra bra  saker för att må bra.  Jag tycker om att vara snäll mot mig själv.