Bild på ingredienser till en effektiv och naturlig deo, majsstärkelse, kokosolja, bikarbonat och eterisk Bergamottolja från ensakitaget.se

Effektiv deo med naturliga ingredienser

Äntligen har jag en effektiv deo med naturliga ingredienser som är giftfri, hudvänlig, skön, bra för min kropp och bra för naturen. Och sa jag att den fungerar väldigt bra?Jag har testat många ekologiska varianter, saltsten och saltspray men inte blivit helt nöjd. Sen jag gjorde den här har jag sluta leta!

Nedan ser du hur du gör en superbra deo på 10 minuter av ingredienser du troligtvis har hemma i köksskåpen. Dessutom till en minimal kostnad. Fortfarande inte övertygad? Läs fler argument nedan om varför naturligt är bra.

Hur den ska dofta väljer du själv. Jag tog en doftfri kokosolja och några droppar Bergamott den här gången. Förra gången var det kokos och hemmaplockad backtimjan som doftsatte.

Så här gör du en Effektiv deo med naturliga ingredienser på 10 minuter:

Värm:
1/2 dl ekologisk kokosolja (doftfri eller med doft)
Rör i:
1/2 dl bikarbonat
1/2 dl majsstärkelse eller potatismjöl
Droppa i (om du vill doftsätta, kan uteslutas):
Eterisk olja efter önskemål. Jag valde Bergamott den här gången.

Ta alltså lika delar av allt förutom doftsättaren. Eteriska oljor räcker med ett par droppar. Med backtimjan hade jag helt enkelt i det direkt i den värmda kokosoljan och lät den dra några minuter innan jag hade i det andra.

Deon stelnar till en kräm om du inte har över 23 grader inomhus så häll upp i en burk som du får ner fingrarna i.  Har du svalare hemma får du lägga en liten bit i handen och låt smälta mellan fingrarna bara.

Nu är det bara att njuta av att du varje dag är snäll mot din kropp, naturen och plånboken. Kokosoljan är antibakteriell vilket är extra bra om du har rakat dig under armarna. Det märker jag då det inte svider ett dugg.

Fler argument kan vara att du, liksom jag, inte vill ha onödiga parfymer, kemikalier, eller aluminium i eller på kroppen! Kemikalier och tungmetaller är inget kroppen gillar och eftersom huden är ett av våra största organ tar det upp det du lägger ovanpå. I snitt använder kvinnor tydligen 3 kilo krämer och hudvårdsprodukter per år varav kroppen suger upp 2 kilo! Brukar försöka tänka att det jag har på huden ska jag vilja stoppa i mun. Bättre då att använda kokosolja som både jag och huden uppenbarligen gillar.

Får kroppen för mycket kemikalier och tungmetaller kan det skapa inflammationer som enligt ny forskning kan de ligga bakom en hel del obehagliga sjukdomar, bland annat autoimmuna, glutenintolerans och annan nedsättning eftersom organen får jobba hårt med att rena oss.

Har du också funderat på att göra en egen deo men inte kommit till skott? Bara gör det! Addera En sak i taget som är bra för dig.

Om du vill så dela gärna med dig av tips på doftsättning av din naturliga deo!