Håll koll på födelsemärken och cellförändringar

Att tänka proaktivt kring min hälsa är något jag inser ligger rotat i mig. Jag är övertygad om att man inte ska ha ont eller må dåligt som ett kroniskt tillstånd. Våra kroppar är gjorda för att fungera och må bra. Så lyssna på din kropp och klokskap. Ge dig själv utrymmet att ta hand om dig och ta hjälp när det behövs. 

Att få in bra mat, träning och meditation i vardagen har jag blivit rätt bra på. Men det jag pratar om här är sällansakerna. Till exempel så tar jag tag i onda eller stela muskler direkt. Går till naprapat eller på massage någon gång i halvåret i förebyggande syfte. Att som tjej ta cellprover är en annan sak som är bra att göra regelbundet. Jag kollar även mina födelsemärken ungefär vart annat år eller om jag tycker att de förändras. Känns skönt att få proffskoll och slippa fundera.

Mitt tips är att ta tag i saker tidigt så går det lättare och snabbare att läka. Dessutom slipper du energitjuvarna smärta, oro och alla tankar på vad du borde göra som poppar upp och stjäl energi. Som surdegar…

Efteråt kan jag till och med kalla känslan en energikick. Känner mig snäll och omtänksam om mig själv. Jag gör bra saker för att må bra. Andra omkring mig blir dessutom inspirerade och kan få ändan ur vagnen de också.

Har du någon sak du ska passa på att ta tag i? Har du någon vän du vet borde ta tag i något? Dela det med den personen, och be vännen om tips för dig. Ofta är det lättare att se det hos andra än sig själv.

Tips på vad vi ska komplettera listan med?

Om det är svårt att komma igång har jag några tips:

  • Välj något litet enkelt att börja med så ger det ringar på vattnet, det blir en automatiskt drivkraft och lättare att ta tag i nästa grej.
  • Be någon om hjälp! Kan vara att boka en tid, ge dig massage, leta upp ett nummer eller ”sparka ut dig” genom att skapa utrymmet eller tiden för din promenad/meditation/träning… vissa behöver beordras. Och de flesta älskar att få hjälpa andra.
  • Om det känns för egoistiskt – Inse att 1) du är viktigast i ditt liv. 2) Du är värd att må bra 3) du blir bättre för andra om du tar hand om dig.