Lunchlådan en billig och god prioritering

Att göra lunchlåda eller picnic och ta med blir både billigare och godare än att köpa mat ute varje dag. Har jag grönsaker och någon matig röra, quinoa, fetaost eller annat så är den klar på ett par minuter. Älskar dessutom min fina indiska lunchlåda i rostfritt och flera våningar! Så nätt och rymlig på samma gång och glad att skippa plastlådor!

Det som gör denna enkla lunch bestående av sallad, grönsaker och bönpasta speciell är den råa peston jag gjorde på 2 minuter. Japp, så snabbt går det att mixa paranötter, persilja, olivolja, b-jäst (även kallad näringsjäst och ger den fylliga umamismaken) och lite salt med stavmixern. Peston är både näringsrik och mättande tack vare nötterna och persiljan. Jag brukar även göra den på pumpafrön vilket går lika bra och är mer ekonomiskt. Men med ”tager vad jag haver”-principen så blir det nya varianter.