Sänk febern med citronvatten

Så tacksam för nattens helt naturliga feberbehandling i fjällstugan. Sonen är 8 år och hans feber gick från 39,4 till 38,3 på ett par timmar!

Febern fyller ju en funktion för kroppen när bacillerna härjar så jag låter den jobba så länge det känns bra och funkar. De måste ju få i sig vätska, lite mat och så. Och riktigt hög feber länge gillar jag inte och den här gången hade jag glömt febernedsättande tabletter. Men kom på att jag ju hört om citronens magiska verkan… värt att testa där framåt sena kvällen i stugan. Tur att vi hade med oss ekologiska citroner!

Så här gör du:
Ta ljummet vatten, dela och pressa en ekologisk citron under vattnet! OBS, under vattnet för att de eteriska oljorna från skalet ska stanna i vattnet. Doppa ett bomullstyg och vrid ur. Lägg om vristen och vaden på den febriga och sätt något över som håller kvar (ett par rena strumpor fick offra tåsömmen i vårt fall)

Jag la på det vid midnatt och tog bort det vid 3 tiden och då var febern nere med drygt en grad 🙂 och nu på morgonen 37,5! Vi tog det lite lugnt den dagen men sen kunde han hänga med i skidbaken. Vi hade bara 4 dagar där uppe så feber var verkligen inte välkommet för sonen som älskar att åka skidor. Ni vet, DEN besvikelsen när man säger att han måste vila. Ont i hjärtat.

Känns väldigt bra och härligt att kunna använda naturliga medel där det funkar och i första hand. Och när man glömmer febernedsättande tabletterna…