Barfotaboost i skogen

Att gå barfota är rena energikicken

Att gå barfota är ”rena hälsokuren” som en kvinna uttryckte det. Och jag håller med. Att stå eller strosa barfota i gräs, på berg eller som här i en höstig skog ger ett lugn och fyller på med energi. Jag får kontakt med jorden på ett helt annat sätt än genom skor.

Innan den här bilden togs hade jag velat med mig själv om jag verkligen kunde ta av mig stövlarna och faktiskt gå barfota eller om det skulle vara för konstigt. Började med att ta av mig ena strumpan som jag ändå behövde rätta till och tryckte ner foten i den mjuka, svala blöta mossan. Skönt!! Sen åkte båda strumporna av. Ler åt att jag fortfarande kan hamna i ”ska jag verkligen? Kan man?”-tankar. Jag är jag, gör sånt jag mår bra av och är älskad för det.

En enkel övning du kan göra är att bara ställa dig barfota, blunda och ta några djupa andetag. Tänk dig att det går många långa rötter från dina fötter och rakt ner i jorden. Djupt ner. Förankra dig. Känn sedan energin genom fotsulorna. Det kan till exempel kittla, pirra eller bli varmt.