Stärk immunförsvaret – bra boostare

Starkt immunförsvar är nyckeln till att hålla dig frisk och att slå ut baciller som fått fäste. När jag börjar känna av halsen, begynnande förkylning eller annat sätter jag in en stöt direkt. Den består ofta av sakerna nedan…

Och innan vi börjar är det viktigt att veta att stress är en riktig sänkare för immunförsvaret. Det är den enskilt värsta boven. Få in regelbunden vila, avkoppling och djupandning 2×5 minuter om dagen så har du en bra start.
Tips 1) Ljummet vatten med riven ingefära, pressad citron och honung är både bakteriehämmande, stärkande för immunförsvaret och hjälper kroppen bli basisk.

Tips 2) Vitlöken har använts som medicinalväxt i flera tusen år för att bota bland annat förkylningar och infektioner. Den har antibakteriella egenskaper och hjälper immunförsvaret. Jag tar en hackad vitlöksklyfta som jag sväljer ner med ett glas vatten innan jag går och lägger mig. ”men då luktar man ju dan efter”, säger många. Men jag känner inte faktiskt inte av någon ”dageneftermassavitlök”-doft, om om andra gör det så överlever vi det eller hur?

Tips 3) C-vitamin är jätteviktigt, vi kan ju äta bär, apelsiner eller kiwi, men för att ge mig själv en extra skjuts tar jag ett superfood som CamuCamu eller Baobab. De innehåller upp till 40ggr mer c-vitaminer än apelsin och kiwi plus att de har en massa andra bra vitaminer och mineraler. De är dessutom ekologiska och RAW vilket gör att näringen är extra ren och lätt för kroppen att ta upp. Här finns mer om Baobab och Camu Camu.

Tips 4) Kolloidalt Silver tar död på bakterier, virus och svampar. Jag har med mig det i en sprayflaska och så fort jag har en känning sprayar jag med jämna mellanrum i munnen och halsen. För mig och de jag pratat med har ingen förkylning eller halsonda brutit ut om vi är på direkt. Ett par gånger om dagen kan jag även ta en matsked KS och sköljer runt i munnen och sväljer om jag känner mig hängig. Slemhinnorna i munnen tar upp de bra egenskaperna som bakterie-, svamp- och virusbekämpare. Den går in som ett andra immunförsvar och kortar sjukdomstiden. Den här formen av Kolloidalt Silver har heller inga dokumenterade negativa biverkningar. Läs mer om Kolloidalt Silver och hur jag använder det här.