Grön skål från Ittala

Kom ihåg blötläggningen och aktivera dina nötter

Många suckar och säger att de glömmer att blötlägga nötter och frön alldeles för ofta. Här kommer ett enkelt tips för att komma ihåg.

Ställ fram en fin skål på bänken i köket. Om den får stå där kommer du bli påmind. Sen lägger du i en handfull ekologiska nötter och vatten på kvällen. På morgonen häller du av, tar dagens nötter och frön och lägger i en ny laddning för i morgon. Genom att skapa en fin plats som får vara ”din nötskål” blir det av.

Blötlägg nötter ett dygn eller minst över natten. Frön behöver inte lika lång tid men ett par timmar är bra. Då aktiveras de vilket gör dem enzymrika och lättsmälta för kroppen. Våra celler älskar enzymer, antioxidanter, bra fett, vitaminer och mineraler! Hårda torkade nötter är svårare att bryta ner och är tvärt om enzymhämmande i kroppen tyvärr.