positiv uppmuntran för att hjälpa till i vardagen.

Semestertider med 5+ barn och vardagsflow?!

På semestern har man kanske inte direkt superlust att plocka, tömma sopor, städa, planera och fixa med matlogistik, baka och annat köksfix som typ aldrig tar slut om man är ett gäng under samma tak utan vardagsrutiner. Det kan dränera en på energi och sno en massa tid tycker jag.

Vi behövde styra upp så det inte blev kaos och bara logistik på semestern och hittade en variant av belöning och tävling. Så, så här fick vi en skön energi och engagemang för att fixa såna här småsaker med en familj på 5 barn och 2 vuxna + lite kompisar.

Belöna de små sakerna
Här får man streck för att diska, duka, städa, baka, laga mat och också för att göra små och jättebra saker (som kan vara precis vad som helst som behöver uppmuntras). Det här gav mer skratt än jag anat när det började tävlas om att hinna göra saker och få poängen!

Alla barn från 8 till 17 år har dessutom fått välja och ansvara för varsin måltid (och de som vill eller behöver får hjälp att fixa). Så roligt att se vad alla vill bjuda varandra på! Vi kör max 4 ingredienser som grundregel. Enkelt är bra, plånboken blir glad, handlingsrundan lättare.

Tävling är kul, särskilt när alla blir vinnare. Ju fler pinnar desto större överraskning. Vad de skulle få berättade vi inte, så det var en del av spänningen!