Skogens skafferi är mitt skafferi

Från vår till höst försöker jag hämta ätbara saker i skogen. Det finns ju massor som är fantastiskt att äta eller ha i husapoteket hemma, men som vi i vår moderna tid glömt bort. Jag lär mig några nya saker varje år. I år blev det till exempel Älggräs och groblad som fyllt ett par burkar hemma. Blåbär och smultron är ju magiskt att frossa i så mycket det går.

Älggräset är bra för tarmen om man vet med sig att den är irriterad av till exempel gluten. Jag har torkat och tänkt använda som te.

Groblad har en läkande effekt och fick ligga krossade under ett plåster på ett djupt skärsår i somras. Nu ligger skördade groblad i en tinktur och väntar på att användas om vi får sår i vinter.

Nässlor har fått torka och nu mixats till pulver. De kommer att få boosta mina smoothies framöver. Ibland fryser jag in dem färska eller torkar hela och kör i blendern direkt. Funkar det med.

Nypon plockas från vanliga buskar, delas och torkas i torkugn. Även de mixas till pulver och blandas i smoothies och rawbollar för en extra c-vitaminboost bland annat.